TRÅDNET OG TRÅDVÆV

Trådnet og trådvæv anvendes til mangeartede formål i industrien. Blandt andet til filtrering, sigtning, afskærmning og til arkitektoniske og dekorative formål.

Trådnet og trådvæv kan fremstilles i både metaltråde såvel som tråde af natur eller kunststof. Opgaven vil mange gange være afgørende for materialevalget.

Tyndere væv i metaltråde væves i princippet på vævestole ganske som et hvilket som helst andet stykke stof. Disse tynde fine metalvæv - teknisk væv - anvendes ofte til meget fine filtre, der blandt andet anvendes af medicinal og plastindustrien.

Alt efter anvendelse og krav til egenskaber kan der væves i forskellige vævetyper, der hver især har nogle særlige karakteristika og egenskaber.

De mest anvendte væveformer er:
Glatvæv, Tressevæv og Repok

Det kan være en meget tidskrævende opgave at klargøre en vævestol til vævning af meget tynde og fine væv, der med op til 2000-3000 masker pr. kvadrat-tomme først skal spoles op og udstyres med de mange kædetråde, der går på langs ad vævet. Denne proces kan tage op til 6 uger. Opgaven udføres af specialuddannede medarbejdere, der skal have en rolig hånd og et godt øjemål for at ramme de mange små huller i vævstolen med de ultratynde tråde.

På store anlæg kan der væves i bredder op til 6 meter. Metoden er i princippet den samme, uanset om der er tale om metaltråde eller tråde af andet materiale.

Tykkere trådnet væves som regel kun i glatvævsvarianten, og maskinerne er her af en noget grovere udførelse. Principperne er dog stadig de samme med anvendelse af kædetråde og en skudtråd, der skydes ind i vævet fra siden, og danner maskerne.

Metalvæv kan fremstilles af forskellige materialer tilpasset den enkelte opgave, men de mest gængse er: almindelig stål, rustfri stål, kobber og messing.

Læs videre her om Trådnet og Trådvæv

    

Værd at vide mere om:

Trådnet

Trådvæv

Trådstrik

Insektnet

Webnet

Perforerede plader

Væskefiltrering

Afskærmning